Anna Achmatova – De Echo (1960)

Al tijden probeer ik me door het boekje “Maar mijn liefde voor jou maakt me machteloos” heen te worstelen. De gedichten op zich zijn heel aardig, en de vertalingen van Hans Boland verbazingwekkend – maar in het kader van zelfstudie en krenkend egoïsme, moest ik het zelf ook maar eens een keertje proberen.

Vandaag was ‘t dan eindelijk zover; het dichtbundeltje werd ergens in het midden opengeslagen en ik kon aldus aan de slag. Hieronder volgt een vrije vertaling van zowel Anna Achmatova’s “Эхо”, als een kijkje in de bovenhoofdse vertaalmachine die van twee talen één geheel probeert te smeden. Vergeet niet om in het begin op de “play” knop in de rechterbovenhoek van het gedichtje te drukken.


© Bladsite, 2010 – Made using Flash MX

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.